Guldbrystet Astrild (Amandava subflava)

Orange-breasted Waxbill or Zebra Waxbill - The orange-breasted waxbill is found in grassland and savannahs south of the Sahara in Africa.

Latinsk navn : Amandava subflavus (Vieillot, 1819)
Tysk navn : Goldbrüstchen
Engelsk navn : Orange-breasted Waxbill, Gold-breasted Waxbill

Underarter: 4 underarter
Amandava subflavus subflavus, Vieillot
Amandava subflavus miniatus, Heuglin
Amandava subflavus clarkei, Shelley
Amandava subflavus niethammeri, Wilters

Copyright: Peter Axelsen, 2001

Størrelse: ca. 9 cm

Farve: Oversiden og øverste ryg er grågrøn. Tøjlerne sorte. Kraftig karminrød øjenbrynstribe. Overgump og overhaledækfjer er røde. Halen er sort. Kind, strube, bryst og bug er lysegul med orangerøde partier af varierende udbredelse. Kropsiderne er grågrønne med svage tværstriber. Næbbet er rødt, øjnene brune og benene kødfarvede. Hunnen mangler de orangerøde partier på brystet. Bugfarverne er en anelse mattere end hos hannen.


Copyright: Horst Bielfeld

Oprindelse: Den har hjemme i et stort område, der breder sig fra Senegal i vest til Ethiopien i øst og derfra sydpå til Sydafrika. Den foretrækker siv- og græsbevoksede sumpområder.

Udbredelse i Danmark: 

Føde: 


Copyright: Horst Bielfeld

Pasning: 

Yngel: 

Boligforhold: 

Erfaringer om opdræt fra opdrætter/e: 

Gli Estrildidis billede.

Lukket for kommentarer.