Vestlig skovastrild

Latinsk navn : Nigrita canicapilla (Strickland, 1841)
Tysk navn : Graunackenschwärzling
Engelsk navn : Greyheaded Negro-finch 

Underarter: 7 underarter
Nigrita canicapilla canicapilla, Strickland
Nigrita canicapilla emiliae, Sharpe
Nigrita canicapilla angolensis, Bannermann
Nigrita canicapilla sparsimguttata, Reichenow
Nigrita canicapilla schistacea, Sharpe
Nigrita canicapilla diabolica, Reichenow & Neumann
Nigrita canicapilla candida, Moreau 


 

Størrelse: ca. 14 cm.

Farve: Panden, issen, kinder og hele undersiden er sort. Bagerste del af hovedet, nakken og ryggen er grå. Vingerne er sorte med hvidgrå vingebånd. Overgumpen er grå og overhalen er gråsort. Næbbet er sort, øjnene er rødlige og benene er mørkegrå. Hunnen adskiller sig kun ved manglende sang.

Oprindelse: Et bælte fra Sierra Leone i vest til Kenya i øst og Angola i syd.

Udbredelse i Danmark: 

Føde: 

Pasning: 

Yngel: 

Boligforhold: 

Erfaringer om opdræt fra opdrætter/e:


Lukket for kommentarer.